top of page

מאמר על אורך חיים בריא לפי סוג דם

נרשם ע"י Y-SPORT מאמן אישי מראשון לציון מוסמך ע"י וינגיט ואוניברסיטת ת"א

אורח חיים בריא לפי סוג דם

במאמר זה אני ארשום סקירה קצרה על ספר שקראתי בשם: "לחיות נכון לפי סוג דם שלך".

ספר זה נכתב ע"י ג'יימס ד'אדאמו, נטורופת אמריקאי שהיה מטפל באנשים בצורה המוכרת אצל הנטורופתים.

לאחר מחקר גדול שעשה בשנות ה-50 על מספר רב של מטופלים שטופלו ע"י תזונה צמחונית וטבעית דלת שומן, חוקנים, צמחי מרפא, תרגילי התעמלות ועוד דרכי טיפול מקובלות בשיטה הנטורופטית. הגיע הדוקטור לתוצאות מעניינות, והן: מספר אנשים החלימו לגמרי, חלקם לא השתפרו כלל וחלקם אפילו מצבם הפך לגרוע יותר.

כתוצא מכך הד"ר הסיק שכנראה יש הבדל באופן שגופם של המטופלים מגיב למזון ולצמחים שקיבלו. ואז עלה בראשו רעיון שאולי ההבדל נעוץ בדם. הד"ר בדק את ההשערה. בדק את דמם ונתן למטופלים תפריטים שונים והנחיות שונות, ותיעד את התגובה.

הד"ר נדהם לגלות כי בעלי סוג דם A  הגיבו מצוין  לדיאטות צמחוניות דלות שומן ונזקקו לתרגילי יוגה והרפיה. בעלי סוג דם O  הגיבו טוב לדיאטות עתירות חלבון ולפעילות גופנית אינטנסיבית. בעלי סוג דם B  הגיבו טוב לתזונה חלבית.

בעלי סוג דם O הם יותר אימפולסיביים ומוחצנים. הם התלוננו הרבה על צרבת וכיב קיבה, כאבי מפרקים, הפרעה בבלוטת התריס. לעומתם זאת בעלי סוג דם  A מאופקים יותר, חוו אי שקט פנימי, בעיות כולסטרול, סכרת, סרטו, בעיות פטריות קנדידה כרוניות. בעלי סוג דם B  אינדיבידואליסטים, התלוננו על הפרעות בלחץ דם, זיהומים ויראליים, עייפות כרונית. בעלי סוג דם AB מופנמים, בעלי שליטה עצמית גבוהה, מגוון תסמינים כתוצאה מתערובת של סוגי הדם האחרים.

את ממצאיו פרסם בספר שכתב "מזונו של אדם אחד".

בנו של הד"ר פיטר ד'אדאמו הלך והמשיך את דרכו של אביו כנטורופת. ועבודת הדוקטורט שלו הייתה בירור הקשר בין סוגי הדם, בריאות ותזונה. עמדו לרשותו טכנולוגיות ומידע שלא היו קיימים בדורו של אביו. הוא קיבל תוצאות דומות ואף היה באפשרותו להסביר מדוע כל סוג דם נוטה לבעיות בריאותיות מסוימות או משגשג עם אורח חיים ותזונה מסוימת. לאור העיניין בנושא הוא כתב את הספר שעשה בז רציני מאוד באותה תקופה ושמו "אוכל נכון לפי סוג הדם שלך".

שיטת הבריאות והתזונה לפי סוג דם נותנת מפתח פשוט ואמין, לדעת איזה מזונות יטיבו עמך ואילו יזיקו לך.

לדוגמא: בשר- בעל סוג דם A שאוכל הרבה בשר, סביר להניח שיחוש כבדות ועייפות אחרי הארוחה והוא נוטה לאגור שומן מהבשר וכתוצאה מכך יעלה במשקל ובשומני הדם והכולסטרול. לעומתו, לבעלי סוג דם O יש יכולות משופרות לעכל בשר (לא בשילוב עם פחמימה), חד, נמרץ וערני אחרי ארוחה של בשר וירקות. יעיל בחילוף החומרים בגוף ועוזר בירידה במשקל ולהיפטר מכולסטרול בדם. בדוגמא זו, שברנו כמה אמיתות תזונתיות מקובלות. חשוב להתמקד ב-מיהו האדם האוכל את הבשר ומהו סוג דמו.

מה הקשר בין סוג דם למזון?

אם אתה יודע מהו סוג דמך, אתה יודע על גופך דברים נוספים, כמו – כושר עיכול, רגישויות חיסונית, רמת חומציות, יעילות מטבולית, איזון הורמונלי ועוד.

סוג הדם מסמן לנו מהי החבילה שאותה קיבלנו בתורשה ומכאן נגזר מהו אורח החיים והתזונה המומלצת.

כ-150 איש השתתפו בסקר שנעשה בישראל וכולם טופלו לפי השיטה הזאת והתוצאות שקבלו הם: מעל 90% מהמשתתפים תיעדו עלייה באנרגיה, שיפור בעיכול, התחזקות מערכת החיסון, ירידה במשקל, הפחתת כאבים ובבדיקות דם שנלקחו מהם לאחר 3 חודשים הרבה ערכים שהיו חריגים נכנסו לטווח הנורמלי. נצפתה ירידה בסוכר ובכולסטרול ובשוני הדם. שיפור בתפקודי כבד ועוד.

 

שיטה זו אומרת:

# המנע מסוגי מאכל שהם בעיתיים לסוג דמך.

# הגבר אכילת מזונות שמותאמים לפי סוג דמך. אשר גורמים לגופך להתחזק ולהיות חסין יותר.

# בצע פעילות גופנית שמתאימה לסוג דמך.

# אמץ אורח חיים בריא ומונע ע"פ סוג דמך והנטייה הגנטית שלך כדי להיות בריא יותר.

בהמשך אני אראה טבלאות עם כל סוגי המאכלים שמתאימים ולא מתאימים לפי סוג הדם. בנוסף ארשום גם את סוגי הפעילויות שמומלץ לכל סוג דם לבצע וגם את המחלות או הליקויים הגנטיים לפי הספר הזה. למי שמעוניין להעמיק בנושא אז אני ממליץ לו לרחוש את הספר ולקבל יותר מידע בנושא.

סוג דם O - מאפייני סוג דם:

אוכל בשר, מערכת עיכול עמידה, מערכת חיסונית פעילה (מידי), אינו מסתגל בקלות לשינויי תפריט וסביבה, מגיב היטב על מצבי לחץ בפעילות גופנית נמרצת, זקוק לחילוף חומרים יעיל כדי להישאר רזה ואנרגטי.

סוג דם O - מזונות מזיקים ואף רעילים – יש להימנע לחלוטין (או כמה שאפשר).

בשר ועוף:

חזיר, נקניקים, שליו.

דגים ומאכלי ים:

סלמון מעושן, קלמרי, הרינג כבוש, צפרדע, צדפת אבאלון, קונכייה, שפמנון, תמנון.

ביצים ומוצרי חלב:

גבינה אמריקאית, גבינה לבנה, גבינה שוויצרית, גבינת אדם, אמנטל, ברי, גאודה, גרויר, פרובולון, פרמזן, ריקוטה, גבינת שמנת, גלידה, חלב (כל מן החי), יוגורט (כל הסוגים), צ'דר, קוטג', קממבר, קפיר, רוויון, רוקפור.

שמנים ושומנים:

מרגרינה, שמן בוטנים, שמן חמניות, שמן חריע, שמן כותנה, שמן נבט חיטה, שמן סויה, שמן קוקוס, שמן תירס ומזולה.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי ברזיל, אגוזי קשיו, בוטנים, גרעיני חמניות, זרעי פרג, חמאת בוטנים, חמאת גרעיני חמניות, ליצ'י, ערמונים, פיסטוק חלבי.

קטניות:

פולי תמרינד, שעועית אדומה גדולה, עדשים ירוקות, שעועית לבנה קטנה, עדשים אדומות, שעועית מנומרת.

דגני בוקר ודייסות:

דגני בוקר מחיטה, דייסת סולת, חיטה גרוסה (בורגול), נבט חיטה, סובין חיטה, פתיתי חיטה, קורנפלור, קורנפלקס, קמח סולת, קמח שעורה, קמח תירס, תערובת שבעת הדגנים.

לחם ומאפים:

בייגל חיטה, חיטת דורום, לחם חיטה מלאה, לחם רב דגנים, מאפינס אנגליים, מאפינס קמח תירס, מצות חיטה, מאפינס סובין חיטה.

דגנים ופסטה:

בורגול, דורה, פופקורן, פסטה מחיטת דורום, פסטה מסולת, קוסקוס, קמח גלוטן, קמח חיטה מלאה, קמח חיטת דורום, קמח לבן, שעורה (גריסים), תירס.

ירקות:

אבוקדו, אלו ורה, זיתים שחורים, חמוצים (במלח, בחומץ), חצילים, כרובית, כרשה, מלפפון, נבטי אלפלפא, עלי חרדל, פטריות שיטאקה, צלפים, תירס, תפו"א אדומים, תפו"א לבנים.

פירות:

אוכמניות שחורות, מלון טל דבש, מנדרינות, פלנטיין, קוקוס, קיווי, ריבס, תפוזים. מיצים ונוזלים: חלב קוקוס, מיץ כרוב, מיץ אוכמניות שחורות, מנדרינות, תפוזים.

תבלינים:

אגוז מוסקט, אספרטיים, אצה כחולה – ירוקה, דקסטרוזה, חומץ בלסמי, חומץ יין אדום, חומץ לבן, מונו סודיום גלוטמאט, מלטודקסטרין, סירופ תירס, עמילן תירס (קורנפלור), פלפל לבן, פלפל שחור טחון, פרוקטוזה, צלפים.

תבלינים לחים:

כבושים מתוקים, מיונז, מלפפונים חמוצים (כל הסוגים), קטשופ, רוטב חמוצים.

תה ומשקאות שונים:

תה אכיניצאה, אלו ורה, אספספת, זקן תירס, עלי תות שדה, ערבז, בירה, יין לבן, משקאות דיאטטיים, משקאות חריפים, משקאות מוגזים, קולה, קפה רגיל, קפה נטול קופאין, תה שחור, תה שחור נטול קופאין.

 

סוג דם O - מזונות ניטראליים המשמשים כמזון – יש לאכול כמה שצריך ובמידת הצורך.

בשר ועוף:

אווז, ארנב, ברווז, חוגלה, יונה, יען, עוף, פסיון, פרגית, הודו.

דגים ומאכלי ים:

אנצ'ובי, בלוגה, דג הגמל, דג הנזיר, חילזון, חסילון (שרימפס), טונה, כריש, לובסטר, לוקוס, מולים, מוסר, סלמון, סרטן הסלע, פוטית, פורל (ים או נחלים), צדפות, צלופח, קוויאר, קרפיון, שפרוט, שפרנון.

ביצים ומוצרי חלב:

ביצה, גבינת סויה, גבינת עיזים, גבינת פטה כבשים, חמאה מזוקקת, חלב סויה, חמאה, מוצרלה.

שמנים ושומנים:

שמן אגוזי מלך, שמן כבד דג שיבוט, שמן קנולה, שמן שומשום. גרעינים ואגוזים: אגוז לוז, אגוזי מקדמיה, זרעי שומשום, חמאת שקדים, טחינה, פקאנים, צנוברים, שקדים.

קטניות:

אפונה טרייה בתרמיל,  אפונה ירוקה, חומוס, גבינת סויה, חלב סויה, טופו, סויה, מיסו, טמפה, פול, פול ירוק, פולי סויה, פתיתי סויה, שעועית אדומה קטנה, שעועית טרייה בתרמיל, שעועית ירוקה, שעועית לבנה, שעועית לימה, שעועית שחורה.

דגני בוקר ודייסות:

אורז תפוח, אמרנט, דוחן תפוח, דייסת אורז, חלב אורז, טף, טפיוקה, כוסמין, כוסמת, סובין אורז, קינואה, קמוט, שיבולת שועל.

לחם ומאפים:

דוחן, לחם אורז חום, לחם כוסמין, לחם נטול גלוטן, לחם קמח סויה, לחם 100% שיפון, פריכיות אורז, פתית שיפון, קרקר כוסמין, קרקר שיפון.

דגנים ופסטה:

אורז בסמטי, אורז בר, אורז לבן, אורז מלא, אטריות צלופן, כוסמת, פסטה ארטישוק, פסטה מאורז, פסטה מכוסמין, פסטה מכוסמת, קינואה, קמח אורז, קמח שיבולת שועל, קמח שיפון.

ירקות:

אנדיב, אספרגוס, ארוגולה, בוק צ'ואי, בטטה, בצל ירוק, בצלצל, גזר, גרגיר נחלים, דלורית, זיתים ירוקים / קלמנטה, חלפניו, חסה משי, חסה אמריקאית, כוסברה, קימל, נבטי מש (נבטים סיניים), נבטי צנון, נצרי במבוק, סלק, סלרי, עגבנייה, ערמוני מים, פרטיות פורטבלו, פלפל צהוב, צנון, צנון דייקון, צנונית, קישוא, שומר, שמיר, שעועית לימה, תרמילי אפונה ירוקה.

פירות:

אבטיח, אגסים, אננס, אפרסמונים, אפרסקים, אשכולית, גרגירי יער, חבש, ליים, לימונים, מלון, משמש, נקטרינה, סברס, ענבים, פפאיה, צימוקים, תפוז סיני, קרמבולה, רימונים, תמר אדום, תפוחים.

מיצים ונוזלים:

מיץ אשכוליות, גזר, חמוציות, לימון, ליים, מים עם לימון, מיץ ירקות (מהמומלצים), מיץ עגבנייה בלימון, משמש, סיידר תפוחים, סלרי, ענבים, פטל, פפאיה. 

תבלינים:

אבקת צ'ילי, אניס, ברגמוט, ג'לטין, פלפל שחור גרגרים, דבש, הל, זעפרן, חזרת, חרדל יבש, טפיוקה, טרגון, כוסברה, כמון, מולאסה, מיורן, מיסו, מלח, מנטה, מרווה, נענע, סוכר חום, סטיוויה, סירופ אורז, מייפל, עירית, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פפריקה, ציפורן, זעתר, תימין, רוזמרין, רוטב סויה, בזיליקום, שום, שוקולד, שמיר, תמצית שקדים, תמרי, תמרינד.

תבלינים לחים:

קונטיפורה (מפירות מומלצים), רוטב סויה, ריבה (מפירות מומלצים).

תה ומשקאות שונים:

תה בבונג, ג'ינסנג, ולריאנה, ורבנה, לבנה, מרווה, נענע, סמבוק, עוזרר, עלי פטל, קורנית, שורש שוש קירח, יין אדום.

סוג דם O – מזונות מועילים המשמשים כתרופה – יש לאכול כמה שיותר.

בשר ועוף: 

איברים פנימיים, בקר, בקר טחון, טלה, כבד עגל, כבש, לבבות, עגל, צבי.

דגים ומאכלי ים:

אוקונוס (כל הסוגים), אינטיאס, בס (כל הסוגים), בקלה, דג חרב, הליבוט, הרינג, חדקן, שורי, מקרל, נסיכת הנילוס, סול, סרדין, לקרדה, פורל בריכות, פרידה, שיבוט (קוד).

ביצים ומוצרי חלב:

- אין - 

שמנים ושומנים:

שמן זית, שמן פשתן.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי מלך, גרעיני דלעת.

קטניות:

לוביה, שעועית אזיקי.

דגני בוקר ודייסות:

- אין - 

לחם ומאפים:

לחם מחיטה נבוטה.

דגנים ופסטה:

- אין - 

ירקות:

אצות ים, ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, במיה, בצל יבש, ברוקולי, דלעת, זנגביל, חזרת, חסה ערבית, לפת, מנגולד, עולש, עלי סלק, פטרוזיליה, פלפל אדום וחריף, קולרבי, שום, שורש פטרוזיליה, שן הארי, תרד.

פירות:

אוכמניות כחולות, בננה, גויאבה, דבלים, דובדבנים, מנגו, שזיפים אדומים, שזיפים ירוקים, שזיפים כהים, שזיפים מיובשים, תאנים.

מיצים ונוזלים:

מיץ אננס, דובדבן שחור, מיץ גויאבה, מיץ מנגו, שזיפים מיובשים.

תבלינים:

חרובים, אצה חומה (קלפ), פלפל אדום חריף, קארי, פטרוזיליה, כורכום, אצה אדומה.

תה ומשקאות שונים:

תה זנגוויל, חילבה, טיליה, כוכבית, כשות, מנטה, פטרוזיליה, פקעות ורדים, קיסוסית, שן הארי, תות עץ, סודה, תה ירוק.

סוג דם A - מאפייני סוג דם:

הצמחוני הראשון, מערכת עיכול רגישה, מערכת חיסון סובלנית, מסתגל היטב לשינויי תפריט וסביבה, מגיב היטב על מצבי לחץ בפעילות מרגיעה, זקוק לתפריט צמחוני כדי להישאר רזה ופרודוקטיבי.

סוג דם A - מזונות מזיקים ואף רעילים – יש להימנע לחלוטין (או כמה שאפשר).

בשר ועוף:

אווז, איברים פנימיים, ארנב, בקר, בקר טחון, ברווז, חוגלה, חזיר, טלה, יונה, כבד, כבש, לבבות, נקניקים, עגל.

דגים ומאכלי ים:

סלמון מעושן, אנצ'ובי, בס הסלע, בקלה, מוסר, קלמרי, הליבוט, הרינג טרי וכבוש, שרימפס, לובסטר, לוקוס, סול, סרטן, פוטית, צדפות, צלופח, צפרדע, קוויאר, תמנון, שפמנון.

ביצים ומוצרי חלב:

גבינת אדם, אמנטל, ברי, גבינה אמריקאית, גבינה שוויצרית, גבינת שמנת, גאודה, גלידה, גרויר, חלב דל שומן, חלב מלא, חמאה, פרמזן, צ'דר, קממבר, רוויון, רוקפור, שמנת לקפה, שרבט.

שמנים ושומנים:

מרגרינה, שמן בוטנים, שמן כותנה, שמן קוקוס, שמן תירס, מזולה.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי ברזיל, פיסטוק חלבי, קשיו.

קטניות:

חומוס, פולי תמרינד, שעועית אדומה גדולה וקטנה, שעועית לימה.

דגני בוקר ודייסות:

טף, נבט חיטה, סובין חיטה, תערובת שבעת הדגנים.

לחם ומאפים:

מאפינס מסובין חיטה.

ירקות:

בטטות, זיתים שחורים, חמוצים בחומץ, חצילים, כרוב אדום, כרוב כבוש, כרוב לבן, כרוב סיני, עגבניות, פטריות שיטאקה, פטריות שמפיניון, פלפל אדום, פלפל חלפניו, פלפל ירוק, פלפל צ'ילי, פלפל צהוב, צלפים, תפוחי אדמה אדומים, תפוחי אדמה לבנים.

פירות:

בננות, מלון טל דבש, מנגו, מנדרינות, פפאיה, קוקוס, תפוזים.

מיצים ונוזלים:

חלב קוקוס, מיץ מנגו, מנדרינות, עגבניות, פפאיה, תפוזים.

תבלינים:

אבקת צ'ילי, אספרטיים, ג'לטין, גואר גאם, חומץ בלסמי, חומץ יין אדום ולבן, חומץ תפוחים, מונו סודיום גלוטמאט, פלפל אדום חריף, פלפל לבן, פלפל גרגרים, צלפים.

תבלינים לחים:

מיונז, מלפפונים חמוצים, קטשופ, רוטב חמוצים.

תה ומשקאות שונים:

תה זקן תירס, תלתן אדום, בירה, משקאות חריפים, משקאות מוגזים, משקאות דיאטטיים, סודה, קולה, תה שחור.

סוג דם A - מזונות ניטראליים המשמשים כמזון – יש לאכול כמה שצריך ובמידת הצורך.

בשר ועוף:

יען, פרגית, עוף, תרנגול הודו.

דגים ומאכלי ים:

אינטיאס, אוקונוס לבן, אוקונוס ים, דג החרב, טונה, שורי, נסיכת הנילוס, קרפיון, שפרנון.

ביצים ומוצרי חלב:

ביצה, גבינת עיזים, חמאה מזוקקת, גלידת יוגורט, חלב עיזים, יוגורט, יוגורט פרי, מוצרלה דלת שומן, פטה כבשים, קפיר, ריקוטה דלת שומן, שמנת חמוצה.

שמנים ושומנים:

שמן חמניות, שמן חריע, שמן כבד שיבוט, שמן נבט חיטה, שמן סויה, שמן קנולה, שמן שומשום.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי לוז, אגוזי מקדמיה, גלעיני חמניות, זרעי פרג, זרעי שומשום, חמאת חמניות, חמאת שקדים, טחינה, ליצ'י, ערמונים, צנוברים, שקדים.

קטניות:

אפונה ירוקה, אפונה סינית (בתרמיל), פול, פולי מש, שעועית ירוקה טרייה, שעועית לבנה, שעועית צהובה.

דגני בוקר ודייסות:

אורז תפוח (פצפוצים), בורגול, גרנולה, דוחן תפוח, דייסת סולת, חלב אורז, טפיוקה, כוסמין, סובין אורז, סובין שיבולת שועל, קורנפלור, קורנפלקס, קמוט, קמח סולת, קמח תירס, שיבולת שועל, שעורה (גריסים).

לחם ומאפים:

דוחן, חיטת דורום, לחם מחיטה מלאה, לחם כוסמין, לחם מאורז מלא, לחם נטול גלוטן, לחם רב דגנים, פתית שיפון, קרקר כוסמין, לחם שיפון טהור.

דגנים ופסטה:

אורז בסמטי, אורז בר, אורז לבן, אורז מלא, אטריות כוסמין, אטריות צלופן (שעועית), אטריות שיפון, בורגול, פופקורן, קוסקוס, קינואה, קמח חיטה, קמח כוסמין, קמח שעורה.

ירקות:

אבוקדו, אספרגוס, אצות ים, ארוגולה (רוקט), בוק צ'ואי, בצל ירוק, בצלצל, גרגיר נחלים, דלורית, זיתים ירוקים, חמוצים במלח, חסה אמריקאית, חסה משי, כוסברה, כרוב ניצנים, כרובית, קימל, מלפפון, נבטי מש (סיניים), נבטי צנון, סלק, סלרי, עלי חרדל, ערמוני מים, פטריות פורטבלו, צנון, דייקון, צנונית, קישואים, עולש אדום.

פירות:

אבטיח, אגסים, אפרסמונים, אפרסקים, גויאבה, דומדמניות, מלון, נקטרינות, סברס, ענבים, פטל, צימוקים, קיווי, קרמבולה, רימונים, תות שדה, צמרים, תפוז סיני, תפוחים.

מיצים ונוזלים:

מיץ אגס, גויאבה, חמוציות, כרוב, מיץ ירקות (מהמומלצים), מלפפון, סיידר תפוחים, מיץ ענבים, תפוחים.

תבלינים:

אגוז מוסקט, אורגנו, אניס, אצה חומה (קלפ), אצה מיובשת, ברגמוט, דבש, דקסטרוזה, הל, וניל, זעפרן, חזרת, חרדל יבש, חרוב, טפיוקה, טרגון, כוסברה, כמון, מיורן, מלח, מנטה, מרווה, נענע, סוכר חום, סטיוויה, סירופ אורז חום, סירופ אורז, מייפל, סירופ תירס, עירית, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פפריקה, ציפורן, זעתר, קארי, קורנית, קינמון, טרטר, רוזמרין, ריחן, שוקולד, שמיר, תמצית שקדים, תמרינד.

תה ומשקאות שונים:

תה ורבנה, טיליה, ילקוט הרועים, כוכבית, כסיה, כשות, לבנה, מנטה, מרוביון, מרווה, נענע מתוקה, סמבוק, עלי פטל, עלי תות שדה, ערבז, פטרוזיליה, קורנית, שן ארי, תות, יין לבן.

סוג דם A – מזונות מועילים המשמשים כתרופה – יש לאכול כמה שיותר.

דגים ומאכלי ים:

סלמון, אוקונוס צהוב, אוקונוס כסף, דקר, מקרל, סרדין, פורל בריכות, פורל ים, פרידה, שיבוט, שפרוט.

ביצים ומוצרי חלב:

גבינת סויה, חלב סויה.

שמנים ושומנים:

שמן אגוזי מלך, שמן זית, שמן פשתן.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי מלך, בוטנים, גרעיני דלעת, זרעי פשטן, חמאת בוטנים.

קטניות:

גבינת סויה, חלב סויה, לוביה, סויה, טופו, מיסו, עדשים אדומות, עדשים ירוקות, פול ירוק, פולי סויה, שעועית יפנית (אזיקי), שעועית ירוקה, שעועית ירוקה יבשה, שעועית מנומרת, שעועית שחורה.

דגני בוקר ודייסות:

אמרנט, דייסת אורז, כוסמת.

לחם ומאפים:

פריכיות אורז, לחם מחיטה נבוטה, לחם מקמח סויה.

דגנים ופסטה:

אטריות סויה, אטריות סובה, כוסמת, פסטת ארטישוק, פסטת כוסמת, קמח אורז, קמח שיבולת שועל, קמח שיפון.

ירקות:

ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, במיה, בצל אדום, בצל יבש, ברוקולי, גזר, דלעת, חזרת, חסה ערבית, כרישה, לפת, נבטי אלפלפא, עולש, עלי מנגולד, עלי סלק, פטרוזיליה, קולרבי, שום, שומר, שורש פטרוזיליה, שן הארי, תרד.

פירות:

אוכמניות כחולות, אוכמניות שחורות, אננס, אשכוליות, דבלים, דובדבנים, חמוציות, ליים, לימונים, משמש, פטל, שזיפים אדומים, שזיפים ירוקים, שזיפים מיובשים, שזיפים שחורים, תאנים.

מיצים ונוזלים:

מיץ אננס, אוכמניות שחורות, אשכוליות, גזר,  ליים, מים עם לימון, מיץ לימון, משמש, סלרי, שזיפים, מיצוי שזיפים מיובשים.

תבלינים:

זנגביל, חרדל (נטול חומץ), כורכום, מיסו, פטרוזיליה, רוטב סויה, שום, תמרי.

תה ומשקאות שונים:

תה אכינצאה, אלו ורה, אספספת, בבונג, ג'ינסנג, ולריאנה, זנגביל, חילבה, לפה, עוזרר, פקעות ורדים, פרע, תה ירוק, יין אדום, קפה נטול קפאין, קפה רגיל.

סוג דם B - מאפייני סוג דם:

מאוזן, מערכת חיסון חזקה, מערכת עיכול סובלנית, בחירות תזונתיות גמישות מאוד, אוכל מוצרי חלב, מגיב היטב על מצבי לחץ בעזרת יצירתיות, זקוק לאיזון בין פעילות גופנית ופעילות רוחנית כדי להישאר רזה ועירני.

סוג דם B - מזונות מזיקים ואף רעילים – יש להימנע לחלוטין (או כמה שאפשר).

בשר ועוף:

אווז, ברווז, חזיר, יונה, לבבות, נקניקים, עוף, פרגית, שליו.

דגים ומאכלי ים:

סלמון מעושן, אינטיאס, אנצ'ובי, בלוגה, בס הסלע, בס מפוספס, חילזון, שרימפס, לובסטר, לוקוס, מולים, סרטן, צב, צדפות, צלופח, צפרדע, תמנון.

ביצים ומוצרי חלב:

גבינה אמריקאית, גבינת סויה, גלידה, חלב סויה, רוקפור.

שמנים ושומנים:

מרגרינה, שמן בוטנים, שמן חמניות, שמן חריע, שמן כותנה, שמן סויה, שמן קוקוס, שמן קנולה, שמן שומשום, שמן תירס ומזולה.

גרעינים ואגוזים:

-אין-

קטניות:

גבינת סויה, חומוס, חלב סויה, לוביה, סויה, טופו, מיסו, טמפה, עדשים אדומות, עדשים חומות, עדשים ירוקות, פולי מש, פתיתי סויה, שעועית אזוקי, שעועית מנומרת, שעועית שחורה.

דגני בוקר ודייסות:

אמרנט, דייסת סולת, חיטה גרוסה (בורגול), טפיוקה, כוסמת, נבט חיטה, סובין חיטה, פתיתי חיטה, קורנפלור, קורנפלקס, מקח תירס, שיפון, תערובת שבעת הדגנים.

לחם ומאפים:

בייגל חיטה, חיטת דורום, לחם חיטה מלאה, לחם רב דגנים, לחם שיפון מלא, פתית שיפון, קרקר שיפון.

דגנים ופסטה:

אורז בר, אטריות סובה, כוסמת, פופקורן, פסטה ארטישוק, קוסקוס, בורגול, קמח גלוטן, קמח חיטה מלאה, קמח חיטה דורום, קמח שיפון.

ירקות:

אבוקדו, ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, דלעת, זיתים ירוקים, זיתים שחורים וקלמנטה, טופו, נבטי מאש (סיניים), נבטי צנון, עגבניות, צנונית, צנון, תירס.

פירות:

אפרסמון, סברס, קוקוס, קרמבולה, רימון. מיצים ונוזלים: מיץ עגבניות, חלב קוקוס.

תבלינים:

אספרטיים, ג'לטין, גואר גאם, דקסטרוזה, טפיוקה, לתת שעורה, מונו סודיום גלוטמאר, מלטודקסטרין, סטיוויה, סירופ תירס, קורנפלור, פלפל אנגלי, פלפל לבן, פלפל שחור טחון, רוטב סויה, תמצית שקדים.

תבלינים לחים:

קטשופ.

תה ומשקאות שונים:

אלו ורה, בוצית, זקן תירס, חילבה, טיליה, כסיה, כשות, ערבז, פרפרה, ריבס, תלתן אדום, משקאות אלכוהוליים, משקאות דיאטטיים, משקאות מוגזים, סודה, קולה.

סוג דם B - מזונות ניטראליים המשמשים כמזון – יש לאכול כמה שצריך ובמידת הצורך.

בשר ועוף:

בקר, בקר טחון, יען, עגל, פסיון, הודו.

דגים ומאכלי ים:

אוקונוס לבן וצהוב, מוסר, קלמרי, הרינג טרי, הרינג כבוש, טונה, אוקונוס הכסף, כריש, שורי, נסיכת הנילוס, פורל בריכות, פרידה, קרפיון, שפמנון.

ביצים ומוצרי חלב:

גבינת אדם, אמנטל, ביצים, גבינה לבנה, בגינת ברי, גבינת שמנת, גאודה, חמאה מזוקקת, גרויר, חלב מלא, חמאה, מי גבינה, פרמזן, צ'דר, קממבר, ריוויון, גבינה שוויצרית, שרבט.

שמנים ושומנים:

שמן אגוזי מלך, שמן כבד שיבוט, שמן נבט חיטה, שמן פשתן.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי לוז, בוטנים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, חמאת בוטנים, חמאת גרעיני חמניות, טחינה, פיסטוק חלבי, פרג, צנובר, קשיו, שומשום.

קטניות:

אפונה ירוקה, אפונה צעירה בתרמיל, פול יבש וטרי, פולי סויה, שעועית טרייה ירוקה או צהובה, שעועית ירוקה, שעועית לבנה.

דגני בוקר ודייסות:

דייסת אורז, סולת, שעורה (גריסים).

לחם ומאפים:

לחם אורז, לחם חיטה נבוטה מעורב, לחם כוסמין, לחם נטול גלוטן, לחם סויה, מאפינס סובין, לחם שיבולת שועל.

דגנים ופסטה:

אורז בסמטי, אורז לבן, אורז מלא חום, אטריות אורז, פסטה תרד, קינואה, קמח כוסמין, קמח שעורה.

ירקות:  

אנדיב, אספרגוס, אפונה צעירה, אצות ים, ארוגולה, בוק צ'ואי, במיה, בצל אדום, בצל יבש, בצל ירוק, בצלצל, גרגיר נחלים, דלורית, חזרת, חמוצים בחומץ, חמוצים במלח, חסה אמריקאית, חסה משי, חסה ערבית, כוסברה, כרוב כבוש, כרשה, לפת, מלפפון, נבטי אלפלפא, סלרי, נצרי במבוק, עולש, עלי מנגולד, ערמוני מים, פטריות שונות, צנון דייקון, קולרבי, קישואים, שום, שומר, שורש סלרי, שמיר, תפוחי אדמה, תרד.

פירות:

אגסים, אוכמניות, אפרסקים, אשכולית, גויאבה, גרגירי יער, דבלים, דובדבנים, חבושים, ליים, לימון, לימונית, מלון טל דבש, מנגו, משמש, נקטרינות, פטל, בננה ירוקה, צימוקים, קיווי, קלמנטינה, שזיפים יבשים, תאנים, תות שדה, תמרים, תפוז סיני, תפוזים, תפוח.

מיצים ונוזלים:

מיץ אוכמניות, אשכוליות, גויאבה, גזר, מים ולימון, מיץ ירקות, מיץ לימון, מיץ מלפפון, מנגו, מנדרינות, משמש, נקטרינה, סיידר תפוחים, סלרי, מיץ שזיפים מיובשים, מיץ תפוזים, תפוחים.

תבלינים:

אגוז מוסקט, אורגנו, אניס, אצה אדומה, אצת קלפ, ברגמוט, דבש, הל, וניל, זעפרן, חומץ בלסמי, חומץ יין אדום, חומץ לבן, חומץ תפוחים, חרדל יבש, חרוב, טרגון, כוסברה, כמון, קימל, מיורן, מיסו, מנטה, מרווה, נענע, סוכר חום, סירופ אורז, מייפל, עירית, עלי דפנה, פלפל גרגירים, פלפלת מתוקה, פפריקה, פרוקטוזה, ציפורן, צלפים, זעתר, טימין, רוזמרין, בזיליקום, שום, שוקולד, שמיר, תמרינד.

תבלינים לחים:

חרדל, חמוצים, מיונז, קונטיפורה, רוטב חמוצים, ריבות (מהפירות המומלצים).

תה ומשקאות שונים:

אכילאה, אכינצאה, אספספת, בבונג, דונג קוואי, ולריאנה, ורבנה,  כוכבית, לפה, מנטה מתוקה, סמבוק, עוזרר, עלי תות שדה, תה קורנית, קיסוסית, שן הארי, תה ירוק, תות, בירה, יין אדום, יין לבן, קפה רגיל ונטול קופאין, תה שחור ותה נטול קופאין.

סוג דם B – מזונות מועילים המשמשים כתרופה – יש לאכול כמה שיותר.

בשר ועוף:

ארנב, טלה, כבד (עגל), כבש, צבי.

דגים ומאכלי ים:

אוקונוס ים, סלמון, בקלה, הליבוט, לוקוס, מקרל, סול, סרדין, לקרדה, פוטית, פורל ים, קוויאר, שיבוט (קוד), שפרוט, שפרנון.

ביצים ומוצרי חלב:

גבינת עיזים, גבינת קוטג', חלב, חלב עיזים, יוגורט, יוגורט פירות, מוצרלה, פטה כבשים, פניר, פרוזן יוגורט, קפיר, ריקוטה.

שמנים ושומנים:

שמן זית.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי ברזיל, אגוזי מלך, אגוזי מקדמיה, זרעי פשתן, חמאת שקדים, ליצ'י, ערמונים, פקאן, שקדים. קטניות: שעועית אדומה גדולה, שעועית לבנה קטנה, שעועית לימה.

דגני בוקר ודייסות:

אורז תפוח, גרנולה (ללא גרעינים), דייסת שיבולת שועל, חלב אורז, כוסמין, סובין אורז, סובין שיבולת שועל, קוואקר.

לחם ומאפים:

פריכיות אורז, דוחן, לחם מחיטה נבוטה 100%.

דגנים ופסטה:

קמח שיבולת שועל, קמח אורז.

ירקות:

בטטה, ברוקולי, גזר, זנגוויל, חצילים, כרוב אדום, כרוב לבן, כרוב ניצנים, כרוב סיני, כרובית, סלק, עלי חרדל, עלי סלק, פטרוזיליה, פטריות שיטאקה, פלפל אדום, פלפל חלפניו, פלפל ירוק, פלפל צהוב, שורש פטרוזיליה.

פירות:

אבטיח, אננס, בננות, חמוציות, ענבים, פפאיה, שזיפים.

מיצים ונוזלים:

מיץ אננס, מיץ חמוציות, כרוב, עלי סלק, ענבים, פפאיה.

תבלינים:

זנגוויל, חזרת, מולסה שחורה, פטרוזיליה, פלפל אדום חריף, קארי.

תבלינים לחים:

-אין-

תה ומשקאות שונים:

תה ג'ינסנג, זנגוויל, מנטה, מרווה, עלי פטל, פטרוזיליה, פקעות ורדים, ליקוריץ (באישור רופא), שוש קירח, תה ירוק..

סוג דם AB - מאפייני סוג דם:

שילוב מודרני של A ו-B. תגובות זיקית על שינויים סביבתיים ותזונתיים, מערכת עיכול רגישה, מערכת חיסון סובלנית מידי, מגיב טוב על מצבי לחץ באופן רוחני, בהתלהבות גופנית ובאנרגיה יצירתית.

סוג דם AB - מזונות מזיקים ואף רעילים – יש להימנע לחלוטין (או כמה שאפשר).

בשר ועוף:

אווז, בקר, בקר טחון, ברווז, חזיר, יונה, לבבות, נקניקים, עגל, עוף, פרגית, צבי, שליו.

דגים ומאכלי ים:

אינטיאס, סלמון מעושן, אנצ'ובי, בלוגה, בס, בקלה, הליבוט, הרינג כבוש, שרימפס, לובסטר, סול, סרטן, סרטן הסלע, פוטית, צדפה, צלופח, צפרדע, תמנון.

ביצים ומוצרי חלב:

גבינת ברי, גבינה אמריקאית, גלידה, חלב פרה מלא, חמאה, פרמזן, קממבר, ריוויון, רוקפור, שמנת לקפה, שרבט.

שמנים ושומנים:

מרגרינה, שמן זרעי כותנה, שמן חמניות, שמן חריע, שמן קוקוס, שמן שומשום, שמן תירס ומזולה.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי לוז, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, חמאת חמניות, טחינה, פרג, שומשום.

קטניות:

חומוס, לוביה, פול טרי, פולי מאש, שעועית אדומה גדולה, שעועית אזוקי, שעועית לימה, שעועית שחורה.

דגני בוקר ודייסות:

טף, טפיוקה, כוסמת, קורנפלקס, קמוט, קמח תירס.

לחם ומאפים:

מאפינס מקמח תירס.

דגנים ופסטה:

אטריות סובה, כוסמת, פופקורן, פסטה ארטישוק.

ירקות:

אבוקדו, ארטישוק, ארטישוק ירושלמי, זיתים שחורים, חמוצים, נבטי מאש, נבטי צנון, פטריות אבאלון, פטריות שיטאקה, פלפל אדום, פלפל אדום חריף, פלפל חלפניו, פלפל ירוק, פלפל צהוב, צלפים, צנונית, ריבס, תירס.

פירות:

אפרסמון, בננות, גויאבה, חבוש, מנגו, סברס, קוקוס, קרמבולה, ריבס, רימון, תפוזים.

מיצים ונוזלים:

מיץ תפוזים, מיץ מנגו.

תבלינים:

אניס, אספרטיים, ג'לטין, גואר גאם, גרגירי פלפל, דקסטרוזה, חומץ (כל הסוגים), טפיוקה, לתת שעורה, מלטודקסטרין, סירופ תירס, עמילן תירס, פלפל אדום חריף, פלפל אנגלי, פלפל לבן,  פלפל שחור, פרוקטוזה, צלפים, תמצית שקדים.

תבלינים לחים:

מחמצים בחומץ, מחמצים במלח, קטשופ, רוטב חמוצים.

תה ומשקאות שונים:

אלו ורה, בוצית, זקן תירס, חילבה, טיליה, כסיה, כשות, ערבז, פרפרה, ריבס, תלתן אדום, משקאות דיאטטיים, משקאות חריפים, משקאות מוגזים, קולה, קפה רגיל ונטול קופאין, תה שחור ונטול קופאין.

סוג דם AB - מזונות ניטראליים המשמשים כמזון – יש לאכול כמה שצריך ובמידת הצורך.

בשר ועוף:

ארנב, טלה, כבד, כבש, פסיון.

דגים ומאכלי ים:

אוקונוס הכסף, אוקונוס לבן, אוקונוס צהוב, מוסר, קלמרי, הרינג טרי, כריש, שורי, נסיכת הנילוס, צדפות, קוויאר, קרפיון, שפמנון.

ביצים ומוצרי חלב:

גבינת אדם, אמנטל, גבינה לבנה, גבינת סויה, גבינת שמנת, גאודה, חמאה מזוקקת, חלב דל שומן, חלב סויה, חלמון ביצה, מי גבינה, פניר, צ'דר, גבינה שוויצרית.

שמנים ושומנים:

שמן בוטנים, שמן כבד שיבוט, שמן נבט חיטה, שמן סויה, שמן פשתן, שמן קנולה.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי ברזיל, אגוזי מקדמיה, קשיו, חמאת שקדים, ליצ'י, פיסטוק חלבי, צנוברים, שקדים.

קטניות:

אפונה ירוקה יבשה, גבינת סויה, חלב סויה, עדשים אדומות, פול יבש, פולי תמרינד, פתיתי סויה, שעועית ירוקה, שעועית ירוקה צעירה, שעועית לבנה, שעועית צהובה, תרמילי אפונה.

דגני בוקר ודייסות:

גרגירי סויה, דייסת סולת, בורגול, כוסמין, נבט חיטה, סובין חיטה, קמח סולת, שעורה (גריסים), תערובת שבעת הדגנים).

לחם ומאפים:

בייגל חיטה, חיטת דורום, לחם חיטה מלאה, לחם כוסמין, לחם מטול גלוטן, לחם רב דגנים, מצות חיטה, פומפרניקל.

דגנים ופסטה:

אטריות כוסמין, פסטה סולת, פסטה תרד, קוסקוס, קינואה, בורגול, קמח לבן, קמח חיטת דורום, קמח כוסמין, קמח חיטה מלאה, קמח שעורה.

ירקות:

אנדיב, אספרגוס, אפונה צעירה, אצות ים, רוקט, בוק צ'ואי, במיה, בצל יבש, בצל אדום, בצל ירוק, גזר, דלורית, דלעת, זיתים ירוקים, זיתי קלמנטה, זנגוויל, חזרת, חסה אמריקאית, חסה ערבית, חסה משי, כוסברה, כרוב אדום, כרוב לבן, כרוב ניצנים, כרוב סיני, כרישה, לפת, נבטי במבוק, עגבניות, עולש, עלי מנגולד, ערמוני מים, פטריות יער, פורטבלו, שמפיניון, צנון דייקון, קולרבי, קימל, קישואים, שומר, תפוחי אדמה, תרד.

פירות:

אגסים, אוכמניות שחורות, אפרסקים, בננה ירוקה לבישול, גרגירי יער, ליים, מלונים, מנדרינות, משמשים, נקטרינות, פטל, פפאיה, צימוקים, שזיפים יבשים, תות עץ שחור, תחת שדה, תמרים, תפוזים סיניים, תפוחים.

מיצים ונוזלים:

מיץ אננס, אשכולית, ליים, מים עם לימון, מיץ ירקות, מיץ מלפפון, משמש, סיידר תפוחים, מיץ שזיפים יבשים, מיץ תפוחים.

תבלינים:

אגוז מוסקט, אורגנו, אצה אדומה, אצת קלפ, ברגמוט, דבש, הל, וניל, זעפרן, חומץ בלסמי, חומץ יין אדום, חומץ לבן, חומץ תפוחים, חרדל יבש, חרוב, טרגון, כוסברה, כמון, קימל, מיורן, מיסו, מנטה, מרווה, נענע, סוכר חום, סירופ אורז, מייפל, עירית, עלי דפנה, פלפל גרגירים, פלפלת מתוקה, פפריקה, פרוקטוזה, ציפורן, צלפים, זעתר, טימין, רוזמרין, בזיליקום, שום, שוקולד, שמיר, תמרינד.

תבלינים לחים:

חרדל, מיונז, ריבות (מפירות מומלצים)

תה ומשקאות שונים:

דונג קוואי, ולריאנה, ורבנה, לואיזה, כוכבית, לבנה, מנטה, מרוביון, מרווה, נענע, סמבוק, עלי פטל, פטרוזיליה, פרע, קורנית, קיסוסית, שן הארי, תות עץ, בירה, יין אדום, יין לבן, סודה.

סוג דם AB – מזונות מועילים המשמשים כתרופה – יש לאכול כמה שיותר.

בשר ועוף:

תרנגול הודו.

דגים ומאכלי ים:

אוקונוס ים, דג הגמל, דג הנזיר, חדקן, חילזון, טונה, לוקוס, מקרל, סלמון, סרדין, לקרדה, פורל, פרידה, שיבוט (קוד), שפרוט, שפרנון.

ביצים ומוצרי חלב:

גבינת פטה כבשים, גבינת עיזים, גבינת קוטג', חלב עיזים, חלבון ביצה, יוגורט, מוצרלה, קפיר, ריקוטה, שמנת חמוצה (דל שומן).

שמנים ושומנים:

שמן זית, שמן אגוזי מלך.

גרעינים ואגוזים:

אגוזי מלך, בוטנים, חמאת בוטנים, ערמונים.

קטניות:

סויה, טופו, טמפה, מיסו, עדשים ירוקות, פולי סויה, שעועית לבנה קטנה, שעועית מנומרת.

דגני בוקר ודייסות:

אורז תפוח, אמרנט, גרגירי שיפון, גרנולה (ללא גרעינים), דוחן, דייסת אורז, כוסמין, סובין אורז, סובין שיבולת שועל, קוואקר.

לחם ומאפים:

דוחן, לחם שיפון 100%, לחם מאורז מלא, לחם חיטה נבוטה, לחם קמח סויה, לחמניות סובין שיבולת שועל, פריכיות אורז, פתיתי שיפון, קרקר שיפון.

דגנים ופסטה:

אורז בסמטי, אורז בר, אורז לבן, אורז מלא, אטריות אורז, אטריות סויה, קמח אורז, קמח חיטה נבוטה, קמח שיבולת שועל, קמח שיפון.

ירקות:

בטטה, ברוקולי, חציל, כרובית, מלפפון, נבטי אלפלפא, סלק, סלרי, עלי חרדל, עלי סלק, פטרוזיליה, שום, שורש פטרוזיליה, שן הארי.

פירות:

אבטיח, אננס, אשכולית, דבלים, דובדבנים, חמוציות, לימונים, ענבים, פטל, קיווי, שזיפים, תאנים, תות עץ.

מיצים ונוזלים:

מיץ אוכמניות שחורות, גזר, דובדבן שחור, חמוציות, מיץ כרוב, לימון, מיץ עלי סלק, סלרי, ענבים, מיץ פפאיה.

תבלינים:

חזרת, מיסו, פטרוזיליה, קארי, שום.

תבלינים לחים:

-אין-

תה ומשקאות שונים:

תה אכיניצאה, אספספת, בבונג, ג'ינסנג, זנגוויל, לפה, עוזרר, עלי תות שדה, פקעות ורדים, שורש שוש (ליקוריץ , באישור רופא), תה ירוק.

פעילות גופנית מומלצת:

O- פעילות אירובית נמרצת, פעילות סיבולת (חדר כושר).

A- יוגה, פעילות אירובית מתונה.

B- אומנויות לחימה, טניס, גולף, טיולי אופניים, טיולים רגליים.

AB- יוגה, פעילות אירובית אינטנסיבית- לסירוגין.

הרגל חשוב לבריאות הגוף:

O- להימנע מקפה ועישןן, במיוחד בעיתות לחץ-רמות האדרנלין שלכם גבוהות בלאו הכי. להזהר מתזונה עתירת פחמימות- זה מתכון בטוח להשמנה אצלכם.

A- לאכול ארוחת בוקר טובה עם חלבונים, ארוחות קטנות לאורך היום, ולהימנע מאכילת לילה- העיכול שלכם לא אופטימלי ובמיוחד לא בשעות הערב.

B- להקפיד לאכולרק מזון טרי, או שהוכן בתנאי היגיינה טובה- אתם חשופים במיוחד לזיהומים.

AB- להמנע מקפאין ואלכוהול- מערכת העצבים שלכם רגישה ואתם מתמכרים יחסית בקלות. להשתדל להפריד פחמימות וחלבונים לארוחות שונות.

הרגל חשוב לבריאות הנפש:

O- כשמרגישים שהכעס עולה, לשתות כוס מים ולצאת לצעידה קצרה בחוץ.

A- להקדיש זמן לנשימה ותרגילי הרפייה - רמות המתח הבסיסי שלכם גבוהות.

B- לעסוק כל יום לפחות 20 דקות בפעילות צירתית. להשתמש במדיטציה בהדמיה לצורך הרפיה, פתרון בעיות והשגת מטרות.

AB- לשתף אחרים ברגשות, למצוא את הדרך לבטא רגשות. הפנמת רגשות כמו כעס ועוינות מזיקה לכם במיוחד.

נטייה לבעיות בריאותיות:

O- כיב קיבה, מחלות מעיים דלקתיות, תת-פעילות בלוטת התריס, קדחת השחת, דלקות חניכיים, דם דליל, ניוון מפרקים, דיכאון, מאניה דפרסיה, סכיזופרניה.

A- בעיות כבד, קנדידה, אוסטאופורוזיס, השמנה,כולסטרול, מחלות לב, סרטן, סוכרת, הפרעה אובססיבית - קומפולסיבית.

B- זיהומים ויראליים, תסמונת העייפות הכרונית, לחץ דם גבוה או נמןך קיצוני, היפוגליקמיה, סינוסיטיס, זיהומים בדרכי השתן, מחלות אוטואימוניות.

AB- יתר לחץ דם, אבני מרה, אוסטאופורוזיס, מחלות לב, כולסטרול, טפילי מעיים, סרטן, צליאק, דכאון, מאניה דיפרסיה, סכיזופרניה, התמכרויות.

לסיכום:

אני רוצה לשתף את מי שקורא, אני במקרא סוג דם O וגם אני אוכל לפי סוג דם. ומאז שאני אוכל בצורה הזאת אני מרגיש הרבה יותר נמרץ וקליל וזה חשוב מאוד. לחתוך לגמרה עם הפחמימות זה מאוד קשה תהתחלה אבל למעשה סוג הדם שלי לא צריך לאכול בכלל פחמימות. כרגע אני רגיל לזה ומה שמוזר אני לא מרגיש שום חיסרון בדבר וזה מה שיפה. בנוסף גם אבא שלי הוא סוג דם O וגם הוא אוכל בצורה הזאת והוא הצליח להוריד משמעותית את רמת הכולסטרול שלו עם אכילת "בשר", כן עם בשר. זה מוזר אבל אמיתי לגמרה.

מה שחשוב זה שצריך להתרגל לזה לאט לאט ולאכול לא רק לפי סוג הדם אלה לפי הגנוטייפ שלך, על זה אני אדבר המשך וחשוב עוד יותר שכידי להתייעץ עם מישהו מקצועי לפני כן.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו ע"ימוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית או המלצה.

 

 

יוגב מרכנתי.

בעל חברת Y-SPORT סטודיו לאימונים אישיים.

www.y-sport.co.il
 
28/7/2014
bottom of page